Emiel Jans: geniet volop van je vakantie met deze smart tips!


Op deze warme dagen en zwoele zomeravonden wil je maar één ding: genieten! Genieten van het weer, van een lekker drankje, een goed boek of van een gezellige reis met vrienden of familie. En dat wil Emiel Jans, spreker en ook wel The Google Guy genoemd, je gemakkelijker maken. Want tijdens zo'n zalige dag wil je geen tijd verdoen aan het zoeken naar een goed restaurant, bezienswaardigheden of erger nog: in de file staan. Daarom deelt hij deze 9 gratis apps en tips die jouw zomer nog beter zullen maken!

1 Stel je GPS / Navigatie in op snelste route voor je met de auto vertrekt 
Vertrek je binnenkort met de auto op vakantie? Stel je GPS dan in voor je vertrekt, anders zou je wel eens in de problemen kunnen komen.

Standaard staan de meeste GPS-systemen ingesteld op de kortste route. Iets wat niet slecht is als je in West-Europa op vakantie gaat. Ga je al wat verder naar het Zuiden of het Oosten, kan het best zijn dat de kortste route ook de meest gevaarlijke is. Stel hem daarom in op 'snelste route' om veilig op je bestemming aan te komen.

2 Snapseed


Snapseed is een fotobewerkingsapp die je absoluut niet mag vergeten! Creëer Instagram-waardige foto's, zowel verticaal als horizontaal, en met een waaier aan mogelijkheden. Met Snapseed kun je nog gedetailleerder bewerken dan met bijvoorbeeld VSCO of Instagram.
3 Google Maps voor accurate wegen


De wegenkaarten van Google Maps zijn bijna altijd up-to-date dankzij een grote community van Google gebruikers die continu aanpassingen en fouten doorsturen naar het systeem. Bovendien heeft Maps een hele hoop ingebouwde functies die van pas kunnen komen als je onderweg bent. Heel wat meer voordelen ten opzichte van je ingebouwde GPS of je TomTom dus.

Download hier voor iPhone
Download hier voor Android

4 Google Trips 

"Meer zien, minder plannen" is de nieuwe boodschap van Google met de lancering van Google Trips. Uit onderzoek Good Think Study bleek dat voor 74% van de ondervraagde reizigers vooral het plannen en het uitzoeken van de verschillende details als het meest stressvolle aspect wordt ervaren van de hele reis. Met Google Trips heb je een persoonlijke tourgids op zak. Alle info is zelfs offline beschikbaar door op download te klikken, inclusief je Google Maps! 

Download hier voor iPhone
Download hier voor Android

5 Google Translate

De Google Translate app is je persoonlijke vertaler op vakantie en kan ondertussen 103 talen vertalen van gesproken, geschreven of gefotografeerde teksten. Een musthave voor iedereen die op reis gaat naar een anderstalig land. Vergeet dus de pocketwoordenboeken, download de app en je begrijpt elke taal! 

Download hier voor iPhone
Download hier voor Android


6 Google Photos 
Heel vervelend als je foto's of video's wil maken terwijl je toestel vol is en dienst weigert. Of om thuis te komen en al je foto's door te nemen en in de juiste mapjes te steken. En waar laat je ze dan? Op je computer? Of op een externe harde schijf? Die blijven ook niet voor altijd werken en het zou jammer zijn als die foto's ooit verdwijnen. 

Met Google Photos ben je van dat hele gedoe verlost. Je foto's en video's worden (zodra je wifi hebt) GRATIS en onbeperkt gesynchroniseerd tussen al je toestellen en Google. Google indexeert ze automatisch zodat je later op trefwoorden zoals "strand", "palmboom" of "hond" kan zoeken. Je foto's beheren is nog nooit zo vlot gegaan. Een aanrader voor iedereen. 

Download hier voor iPhone
Download hier voor Android

7 Google Streetview


SVapp (1).png


Je kan eenvoudig op voorhand een kijkje nemen in de buurt van je hotel of vakantiebestemming door Google Streetview te gebruiken. Met Google Street View verken je de mooiste plekken van de wereld, ontdek je de wonderen van de natuur en loop je binnen bij musea, stadions, restaurants en winkels. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Bovendien kan je met de app zelf 360° foto's maken zodat je nooit meer vergeet hoe het daar was. Met een toestel zoals de Insta360One kan je met één druk op de knop 360° foto's nemen en toevoegen aan Street View.

Hier zie je een voorbeeld van een 360° beeld:Download hier voor iPhone
Download hier voor Android

8 Google Assistant


Met Google assistant heb je de kracht en kennis van Google in een artificieel intelligente chatbot binnen handbereik. De app is ronduit revolutionair! Beschouw het als je persoonlijke virtuele assistent. 

Stel gewoon de vragen die je hebt zoals "I want to take the bus to .." of "I'm looking for a great Italian restaurant" of "I'm looking for something to do nearby". Door in de eerste plaats te vragen "What can you do?" krijg je een mooi overzicht van de mogelijkheden van deze app. Helaas is dit momenteel enkel nog in het Engels beschikbaar, maar het toont wel al de kracht van artificiële intelligentie. 

Download hier voor iPhone

9 Vraag het aan Siri 

Siri is voor Apple wat Google Assistant is voor Android: een virtuele assistent. Siri beantwoordt al jouw vragen, in binnen- én buitenland! Geen geknoei meer met handen vol zonnecrème, zeg gewoon "Hey Siri" met jouw vraag en je bent klaar! Zet Siri aan in de instellingen en probeer de volgende vragen nu of op je vakantiebestemming eens uit:En zo zijn er nog eindeloos veel combinaties van spraakcommando's om uit te proberen. Bekijk hier een overzicht van de 51 handigste spraakcommando's voor ondernemers.

Emiel Jans is een veelgevraagd spreker op het gebied van technologie, digital marketing en innovatie. Niet alleen voor consumenten, maar ook voor het bedrijfsleven, managers en ondernemers heeft hij veel waardevolle, praktische adviezen die inspireren en aanzetten tot actie. Boek hem exclusief via Assemblee Speakers.

Recent posts

ASK HERE FOR A FIRM OFFER AND REQUEST AVAILABILITY

OR CALL US! +31 43 343 21 69

In the spotlight