Ready, Set, Interactie!

 Woman Sitting Inside A TheaterStilzitten en luisteren: al van kleins af aan hebben we er collectief een hekel aan. Wat op de basisschool niet werd gewaardeerd, is ook op conferenties en events niet aan te raden. Hoe zorg je voor een interactief event om nog meer indruk te maken en de boodschap nog beter over te brengen?

Iets waar men aan heeft deelgenomen, wordt beter onthouden dan iets wat men alleen heeft waargenomen. Een interactief event organiseren is daarmee ook goed voor de promotie van je volgende evenementen. In deze blog delen we een aantal tips om meer (inter)actie aan je event toe te voegen!

1. Boek sprekers met interactieve programma’s

Een spreker met een goed verhaal is een goed begin, maar een spreker die het publiek daarin weet te betrekken, is heel wat anders. Enkele sprekers weten van hun toespraak een show te maken, of passen het principe van business entertainment toe. Een goed voorbeeld van een topspreker met een interactief programma is Jorg Snoeck. In plaats van enkel te vertellen over de laatste technologische ontwikkelingen in retail, laat hij ze zien. Alexa neemt hij mee op het podium, een drone vliegt rond, en nog veel meer.

2. Pas live feedback toe

Door je spreker het publiek te laten vragen om live feedback te delen, bijvoorbeeld door platforms als Twitter of Q&A sessies, houd je de toehoorders bij de les. Stel een custom hashtag op voor je event en koppel het delen van content aan bijvoorbeeld het uitreiken van goodies, of deel posts direct op aanwezige schermen. Hiermee verzamel je tegelijkertijd content voor marketingdoeleinden: twee vliegen in een klap!

3. Zorg voor een afwisselende act

Wees creatief: hoe kun je een onvoorspelbare act in je programma incorporeren als afwisseling, maar ook als toegevoegde waarde? Muziek past bij meer events dan men zou denken, en breekt ook de sfeer. Ook andere artiesten of zelfs wetenschappers die live een demo doen op het podium zorgen voor een extra toevoeging aan je event, om het nog onvergetelijker te maken. Topspreker Yuri van Geest spreekt bijvoorbeeld niet alleen over technologische trends en exponentiele organisaties, maar is ook dj, en toonde onlangs nog zijn kunsten tijdens Food4Business.


The Power to Inspire

Assemblee Speakers adviseert je graag over welke spreker jouw event naar het volgende niveau kan tillen. Neem contact op via info@assembleespeakers.com of bel +31 43 343 21 69 voor advies op maat.

Recent posts

ASK HERE FOR A FIRM OFFER AND REQUEST AVAILABILITY

OR CALL US! +31 43 343 21 69

In the spotlight