Feike Sijbesma, topman van DSM, ontvangt Spreker van het Jaar award


Feike Sijbesma, de scheidend topman van de Koninklijke DSM, is door Assemblee Speakers uitgeroepen tot ‘Spreker van het Jaar’.

Een uitgesproken keuze
Feike Sijbesma hield gisteren tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst een lezing over visie, de wereld, onze economie, de zaken die verkeerd lopen en hoe we die kunnen verbeteren; denk aan ongelijkheid, klimaat en (onder)voeding. Hij werd na afloop verrast met deze Award, het bronzen beeld van Marcus Tullius Cicero. Feike Sijbesma, een van de meest succesvolle CEO’s ter wereld, mag zich nu ook Spreker van het Jaar noemen.

Sijbesma heeft als topman bewezen dat duurzaamheid en groei kunnen en moeten samengaan. Hij wist met visie en met ‘menselijk en duidelijk’ leiderschap een multinational op een duurzame manier te veranderen.


Vooruitblikken
“We hebben deze keer als sprekersbureau echter ook vooruit gekeken, naar de impact die sprekers kunnen en moeten maken voor een betere en duurzame wereld”, zei Maurice van der Kant, directeur Assemblee Speakers. De keuze is daarmee ook toekomstgericht en bemoedigend. Sijbesma verspreidt niet alleen vooruitstrevende idee├źn over sociale contracten in Nederland, maar wil ook impact maken in het buitenland: op de samenleving, het bedrijfsleven, klimaat en honger. Per 1 maart wordt hij met Ban Ki Moon co-voorzitter van een VN-samenwerkingsverband om klimaatverandering aan te pakken. In Afrika gaat hij het Africa Improved Foods-initiatief leiden, met als doel om honger in Afrika uit te bannen.

Feike Sijbesma boeken voor uw event in 2020? Vind hier meer informatie, of neem contact op met ons team.

Recent posts

ASK HERE FOR A FIRM OFFER AND REQUEST AVAILABILITY

OR CALL US! +31 43 343 21 69

In the spotlight