There's probably an app for that | INSPIRE 2019 | Amsterdam


Op woensdag 29 augustus gaf Emiel Jans, zaakvoerder van UP-TO-DATE WebDesign en spreker bij Assemblee Speakers, de lezing "There's probably an app for that" tijdens INSPIRE 2019

Emiel wil mensen helpen een beter beeld te vormen van wat er hen morgen te wachten staat. Het online landschap evolueert zo snel dat het vandaag absoluut noodzakelijk is om je hier bewust van te zijn. Langs de zijlijn toekijken hoe de rest van de wereld vooruit gaat, of blind vertrouwen op het advies van anderen, is geen optie meer.

In deze workshop kreeg je een beter zicht op de kansen die dankzij het internet en technologie nu voor het grijpen liggen. Emiel Jans zijn verhaal draait rond het delen van kennis, tips & tricks en ervaringen. Hij zorgt voor inzichten waar bedrijven echt mee aan de slag kunnen en die je aan het denken zetten.

Hoe zal het internet vandaag, morgen en overmorgen onze manier van werken en contacten leggen beïnvloeden? Welke rol spelen wij online en hoe bereik ik een grote doelgroep dankzij Google en social media? Welke sociale media zijn nuttig en wat zijn de gevolgen van mijn acties online? Dit zijn slechts enkele van onderwerpen die Emiel kan toelichten tijdens zijn lezingen.

Tijd voor actie!


De kansen liggen voor het grijpen . We leven in een fantastische tijd vol online opportuniteiten. Wachten tot je "er klaar voor bent" is je concurrenten alle kansen geven die jij nu laat liggen. Het gemak waarmee we vandaag mensen kunnen bereiken online biedt ons kansen die er gisteren niet waren en er morgen misschien niet meer zullen zijn

De samenvatting:


1 Contactpersonen vlot ingevuld dankzij Google


Hoe mooi en slim zo'n smartphone ook is, het blijft nog altijd een telefoon. Contactpersonen goed invullen en beheren zijn de basis om meer uit je smartphone te halen. Als je bent zoals ik, kom je vaak tijd tekort om dit op een goede manier te beheren. Via de zoekresultaten van Google kan je de "Google my business" gegevens van elk bedrijf eenvoudig en snel naar je smartphone sturen.

Heel belangrijk dus om ook zelf je "Google mijn bedrijf" op orde te hebben. Hier kan je lezen hoe je dat moet bekijken en waarom het steeds belangrijker wordt om de juiste doelgroep te bereiken online. Een topic dat uitvoerig besproken wordt tijdens mijn lezing "In het oog van Google".


2 Nooit meer gegevens kwijt


De rol die mobiele toestellen spelen zullen steeds groter worden. Waar we vroeger enkel een smartphone hadden, zijn daar nu ook tablets bijgekomen. Ondertussen werken laptops zoals de Macbook of de Google Chromebook ook met dezelfde accounts. En of je nu een Apple of een Google fan bent, er kan altijd iets mislopen met die accounts.

Door zowel een Apple- als een Google-account te hebben en ze met elkaar te laten synchroniseren, ben je er zeker van dat al je gegevens wel veilig zullen zijn. Let er dan wel op dat je niet dezelfde wachtwoorden voor beide accounts gebruikt. Voor meer info rond privacy en security is mijn artikel "De illusie van privacy" de moeite om een keer te lezen.


3 Virtuele assistenten veranderen alles


De manier hoe we op zoek gaan naar informatie online is stilaan aan het veranderen. Met de komst van slimme assistenten zoals Google Assistant en SIRI, zullen we steeds meer vragen stellen aan onze toestellen in plaats van er naar te zoeken via Google met een toetsenbord. Degenen die een Google Home, Alexa, Apple Home, etc in huis hebben gehaald zijn dit vandaag al volop aan het doen.Belangrijk dus om mee te zijn in deze trend en te snappen hoe het werkt. Niet alleen om jezelf en je organisatie voor te bereiden op de toekomst, maar ook om gewoon vandaag al heel wat tijd te besparen. Iets om bij stil te staan: krijgen jij en je collega's opleidingen rond het gebruik van jullie smartphones en de spraakbesturing? Ik kan een gerichte lezing organiseren rond dit onderwerp. Een waardevol seminar dat zich meteen vertaald naar meer tijdswinst, productiviteit en een moderne uitstraling voor je medewerkers.

Enkele tips om meteen mee aan de slag te gaan:Bekijk hier een handige lijst van +100 spraakcommando's om zelf te testen. Als je hier een 10tal handelingen onder de knie krijgt die je nu dagelijks met je duimen doet, dan mag je rekenen op een tijdswinst van een dik uur per dag. Denk vooral aan het dicteren van teksten, inplannen van herinneringen en werken met notities. Het lijkt allemaal maar minuten werk, maar vele kleintjes maken ook een groot verschil.

4 There's probably an app for that


Met slechts een half uurtje tijd heb ik dit onderdeel beperkt tot de belangrijkste tools die iedereen zou moeten kennen: statistieken en inzichten rond je publiek online. Het is vandaag belangrijker dan ooit om met de juiste data gefundeerde keuzes te maken. Wat brengt je budget eigenlijk op en kan het niet slimmer besteed worden? Dat leer je alleen maar als je de resultaten eenvoudig kan meten en interpreteren.


Hier kan je de 50 belangrijkste apps terugvinden die wij onze klanten aanraden om eens te bekijken. Tot slot kan je hier nog meer apps vinden die vooral handig zijn voor je persoonlijke info of op vakantie.

5 Verzamel reviews en getuigenissen


De mening van anderen geeft steeds vaker de doorslag in de beslissing van aankoop of dienst waar we voor kiezen. Elk bedrijf zal zich steeds van zijn beste kant laten zien, maar het is uiteindelijk je reputatie (en de mening van anderen) die bepalend is voor jouw succes. Ga hierbij uiteraard zoveel mogelijk uit van Google Reviews. Zo ben je zeker dat slimme zoekmachines en assistentes zoals Siri het ook kunnen gebruiken en je organisatie of event naar waarde kunnen schatten.


Klik hier voor een overzicht van al onze Google Reviews.

Ben je op zoek naar een interessante spreker voor je vereniging of event? Wil je je deelnemers met een rugzak vol waardevolle tips en inzichten naar huis sturen? 
Boek dan hier Emiel Jans, een exclusieve spreker bij Assemblee Speakers

Enkele getuigenissen van organisatoren:

Wil je op de hoogte blijven van nieuws rond technologie en digitalisering? 

Blijf UP-TO-DATE via: 
   

Recent posts

ASK HERE FOR A FIRM OFFER AND REQUEST AVAILABILITY

OR CALL US! +31 43 343 21 69

In the spotlight