Zijn robots de nieuwe keukenprinsessen?

Afbeeldingsresultaat voor robot waiter
In het nieuwste boek van Elke Geraerts, Authentieke Intelligentie, is het al snel duidelijk: robots zullen onvermijdelijk een groot deel van onze banen gaan overnemen. In welke sectoren dat zal gebeuren, wordt met de dag duidelijker. De robot heeft ook zijn weg naar de keuken gevonden.

Van kassa tot keuken

Ook trendwatcher en Assemblee spreker Gijsbregt Brouwer ziet de impact van robots toenemen. Hij sprak erover op het congres Digital Food in Amsterdam. Robots worden al op verschillende vlakken ingezet in de horeca. Zo wordt er getest met bezorgrobots en -drones, en ook zelfscankassa's kunnen worden gezien als een robotisering van het afrekenproces in ketens als McDonald's en Burger King.


In steden als San Fransisco gaat men zelfs een stap verder: daar bereiden robots koffie, zoals bij Cafe X - en zelfs complete hamburgers. Bij burgerrestaurant Creator wordt het broodje opengesneden, belegd en weer dichtgeklapt door een robotarm. Zou jij er gaan eten?

What's next?

Voordat dergelijke technieken de standaard worden en misschien zelfs de weg naar je eigen keuken vinden, is er nog een lange weg te gaan. Blijf op de hoogte van de laatste trends in o.a. de foodbranche en boek Gijsbregt Brouwer als spreker op jouw volgende event. Neem contact op via info@assembleespeakers.com of bel +31 43 343 21 69.

Recent posts

ASK HERE FOR A FIRM OFFER AND REQUEST AVAILABILITY

OR CALL US! +31 43 343 21 69

In the spotlight