Cybercrime in je broekzak: de keerzijde van steeds meer smart

Black and Gray Laptop Computer With Turned-on Screen Beside Person Holding Red Smart Card in Selective-focus Photography
Je pinpas in je Apple wallet, een account in elke webshop en je vakantiekiekjes: steeds meer staat online, waardoor cybercriminelen meer en meer mogelijkheden tot hacken en profiteren zien. En hoe smarter, hoe groter de schade kan zijn.
Iedereen kan slachtoffer zijn

Niet alleen jongeren die continu online zijn, maar ook senioren zijn doelwit van hackers en cybercriminelen. Er is zelfs sprake van een explosieve groei van slachtoffers van cybercrime in de leeftijdscategorie 75+. Phishingmails worden steeds lastiger te onderscheiden, en daarnaast gaat ook de oudere generatie met meer apparaten online.

Overal oppassen


Die schade blijft niet beperkt tot het stelen van wachtwoorden en inzien van priv├ęgegevens. Zowel thuis als op de werkvloer is het oppassen geblazen. Het wordt steeds duidelijker hoe groot de impact van cybercrime op het bedrijfsleven is: de financi├źle schade is groot, maar ook het vertrouwen van klant en consument neemt af wanneer een hack openbaar wordt gemaakt, en die gevolgen voelt men nog lang. Het totale waardeverlies door cyberrisico’s voor het midden- en kleinbedrijf wordt geschat op 1 miljard euro op jaarbasis.

Checken, klikken, cybercrime


Vorige maand lanceerde de Nederlandse overheid een nieuwe campagne tegen cybercrime. Elke dag wordt ons leven digitaler, maar de gevaren van het internet lijken nog lang niet geweken. Met de nieuwe campagne roept de overheid niet alleen op om waakzaam te zijn, maar ook om het taboe rondom slachtofferschap bespreekbaar te maken.

Cyber Security: wat gaat mij dat aan?


Generaal b.d. Rob Bertholee is voormalig hoofd van de AIVD en sprak onlangs op het jaarcongres General Counsel Netherlands. Als autoriteit op het gebied van cybercrime, richtte hij zich tot bedrijven. ‘’Met de mondiale geopolitieke situatie als uitgangspunt heb ik de verbinding gemaakt met cyberrisico’s voor bedrijven groot en klein.’’

Bewustwording is de eerste stap naar een veiliger internet, en beter beveiligd bedrijf. Boek expert op het vlak van veiligheid en cybercriminaliteit Rob Bertholee exclusief bij Assemblee Speakers. Bel ons via +3143 343 21 69 of mail naar info@assembleespeakers.com.

Recent posts

ASK HERE FOR A FIRM OFFER AND REQUEST AVAILABILITY

OR CALL US! +31 43 343 21 69

In the spotlight