Het is tijd om een ander soort AI te ontwikkelen

Photo of White, and Brown Cardboard Box Toy Figure
Haar boek is nog geen 5 maanden geleden gepubliceerd, maar doctor in de psychologie Elke Geraerts heeft al talloze mensen en organisaties geïnspireerd en overtuigd van de kracht van het menselijk brein, van Nederland en België tot zelfs in Marrakech. Waar de krantenkoppen steeds meer wijzen op de mogelijkheden van Artificiële Intelligentie, laat zij zien dat we juist als mens veel meer te bieden hebben, een ander soort AI.

Authentieke Intelligentie

Robots: ze hebben zo hun voordelen. Zo zijn ze minder foutgevoelig, klagen ze niet als ze nachten door moeten werken en bovendien hoef je ze ook geen salaris te betalen. Niet voor niets zijn veel mensen bang hun baan te verliezen aan de eerste de beste robot die solliciteert. Zo'n vaart zal het echter niet lopen, stelt Elke Geraerts. Zij schrijft in haar boek Authentieke Intelligentie over de unieke kwaliteiten die ons onderscheiden van robots, zoals onze groei mindset, ons vermogen voor wilskracht, de mogelijkheid om te kunnen fantaseren en het creëren van authentieke, diepe relaties.

Breintraining

Zijn we daarmee dan gered? Nee. Want wat ook blijkt, is dat ons IQ er - na jarenlange stijgingen - op achteruitgaat. Door de vele snelle, oppervlakkige prikkels, lopen we achter de feiten aan. Om onze voorsprong op robots niet te verliezen, stelt Geraerts dat we ons brein moeten zien als een spier, en die kun je trainen. In haar interview op RTL4 legt ze uit hoe.


Het boek van dr. Elke Geraerts is daarmee niet negatief, maar hoopvol - mits we actie ondernemen. Hoe je je brein kunt trainen en je als organisatie sterk blijft staan, ondanks en mét Artificial Intelligence? Boek Elke Geraerts als spreker via Assemblee Speakers en ontdek het in een van haar pakkende keynotes! Neem contact op via info@assembleespeakers.com of bel +31 43 343 21 69.

Recent posts

ASK HERE FOR A FIRM OFFER AND REQUEST AVAILABILITY

OR CALL US! +31 43 343 21 69

In the spotlight