Sta niet stil bij Human Rights Day, onderneem actie

Temidden van alle festiviteiten en feestdagen is er nog een andere dag die speciale aandacht verdient, veel meer dan een dag per jaar. 10 december staat in het teken van Human Rights Day. Op deze dag in 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen, een verklaring die meer 70 jaar later nog steeds relevant is, en helaas niet overal wordt gerespecteerd.

Amal Clooney: advocate voor mensenrechten

Eerder dit jaar ontmoette onze CEO Maurice van der Kant niemand minder dan George Clooney. Naast alle glamour en roem van Clooney zelf, staat sinds 2014 zijn echtgenote en bovenal mensenrecht advocate Amal Clooney naast hem. Waar George zich op het witte doek heeft bewezen, heeft Amal Clooney de afgelopen jaren zich met succes onvermoeibaar ingezet voor mensenrechten. Ze wordt gezien als een expert in haar vakgebied en is een van de sterkste krachten in vele grote internationale rechtzaken, waaronder ook tegen ISIS. In januari 2015 begon ze te werken aan de internationale juridische erkenning van de Armeense genocide, en 2016 kondigde ze aan de Genocide op de Jezidi's in SyriĆ« aanhangig te willen maken bij het Internationaal Strafhof in Den Haag. Eerder dit jaar gaf ze nog een indrukwekkende speech over het bestrijden van seksueel geweld in oorlogsgebieden, die wereldwijd viral ging.


George Clooney: "Gaan we echt mee blijven betalen voor de schendingen van mensenrechten?"
George zelf doneerde in 2017 nog 8 ton voor de strijd tegen oorlogsmisdaden en corruptie in Afrika. Ook riep hij eerder dit jaar op voor een boycot van 9 internationale luxehotels die in handen zijn van de Zuidoost-Aziatische oliestaat Brunei. De staat voerde daar nieuwe, uiterst strenge straffen in tegen homoseksuelen. Homoseksualiteit, wordt daar bestraft met dood door steniging.  Met hun internationale invloed en bekendheid brengt het koppel regelmatig deze dringende issues onder de aandacht van het grote publiek, om zo nog meer druk uit te kunnen oefenen op regeringen en grote organisaties.

Vind een spreker over mensenrechten voor jouw event

Stilstaan bij mensenrechten, voor welke minderheid of bevolkingsgroep dan ook, is niet genoeg. Actie ondernemen wel. Daarvoor is bewustwording nodig, in elke laag van de samenleving. Organiseer je in 2020 een event waarmee je echt impact wil maken? Assemblee Speakers adviseert je over passende sprekers, die elk op hun eigen manier bijdragen aan het verdedigen van de rechten van de mens en de daarbij horende boodschappen verspreiden. Doe alvast inspiratie op:

Rob Bertholee - Terrorismebestrijding
Voormalig hoofd van de AIVD en Commandant Landstrijdkrachten zet zich ook nu nog in voor de strijd tegen terrorisme. In 2018 gaf hij bij de Academische zitting van de Belgische nationale veiligheidsdienst VSSE een keynote over Internationale samenwerking bij de bestrijding van terrorisme en waarom internationale samenwerking absoluut noodzakelijk is.

Joseph Oubelkas - 1637 dagen onschuldig in Marokkaanse gevangenis
Geboren en getogen in Brabant, maar sterk gevormd door een aantal jaar in een Marokkaanse gevangenis. Joseph Oubelkas werd onterecht veroordeeld en vastgezet in Marokko. Sinds zijn vrijlating in 2009 vertelt hij zijn verhaal, met een positieve en vooral hoopvolle insteek voor de toekomst.

Jimmy Nelson - ‘For me being an artist means creating a mirror for the world’s humanity’
Er is geen beginnen aan mensenrechten zonder begrip voor alle mensen. Gewapend met een camera reist Jimmy Nelson de wereld over om vast te leggen hoe verschillende culturen leven. In zijn keynotes staan onder andere respect en humanity centraal: de basis voor een betere wereld.

The Power to Inspire

Meer weten of een van onze sprekers boeken? Neem contact op via info@assembleespeakers.com of bel +31 43 343 21 69 en verzeker jezelf van de beste spreker voor volgend jaar.

Recent posts

ASK HERE FOR A FIRM OFFER AND REQUEST AVAILABILITY

OR CALL US! +31 43 343 21 69

In the spotlight