Retail in het nieuwe decennium: wat gaat Amazon veranderen in Nederland?

Lady sitting with laptop and sending Free Photo
Een nieuw jaar, en een nieuwe speler op de markt: Amazon kondigde in januari aan ook in Nederland verder uit te gaan rollen. Is dat goed nieuws?

Goed voor consument, slecht voor concurrent

De ongeëvenaarde snelle levering en scherpe prijzen zijn fijn voor de klant, maar vormen tegelijkertijd een risico voor andere spelers in de markt. Concurrenten als Bol.com laten al doorschemeren klaar te zijn voor de strijd, door strategieën te volgen of proberen voor te lopen. Zo gaat Bol.com merkkleding verkopen, iets wat Amazon in andere landen al doet.

Spelers als Amazon maar ook AlieExpress en Alibaba veranderen hoe we online werken. Jorg Snoeck legt uit hoe deze webshops ons online gedrag beïnvloeden.


Jorg Snoeck, ook wel de Captain of Retail, is de oprichter van RetailDetail, het toonaangevende communicatie- en netwerkplatform voor professionals in de detailhandel en FMCG. Hij wil dat meer ondernemers en bedrijven kunnen blijven bloeien in het uitdagende en snel veranderende retaillandschap. Onlangs schreef hij het voorwoord voor de Nederlandse vertaling van het boek Amazon, over de kracht van de nieuwe koploper in de retail.

Overleven in een nieuwe retailwereld

Hoe kunnen retailers als Coolblue, Bol, en Wehkamp zich toch onderscheiden? Wat moeten kleine en grote spelers doen om zich klaar te stomen voor de komst van de retailgigant? Hoe zal de markt veranderen, en wat betekent dit voor consumenten? Sommige expert geven aan dat de klantvriendelijkheid een belangrijke factor zal worden.

Retailexperts bij Assemblee Speakers

Kitty Koelemeijer en Jorg Snoeck zijn dé sprekers die jouw publiek meer kunnen vertellen over de ontwikkelingen in de retail. Organiseer je in 2020 een event over retail, dan mogen deze sprekers zeker niet op je programma ontbreken. Neem contact op met ons team voor meer informatie en boekingen.

Recent posts

ASK HERE FOR A FIRM OFFER AND REQUEST AVAILABILITY

OR CALL US! +31 43 343 21 69

In the spotlight