Waarom aanpassingsvermogen zeker nu een superkracht is

Crisis: wat leren we van Feike Sijbesma [oud-topman DSM] en Charles Darwin?Interview Feike Sijbesma, 16 maart 2020 Bron: BNR Nieuwsradio Zakendoen.

De afgelopen weken is ieders leven op de een of andere manier veranderd. Van de ouders die thuis zitten met het hele gezin, tot de ondernemers die hun zaken moesten sluiten: we zitten in een unieke situatie, waarvan de uitkomst nog onzeker is. De kracht ligt hem dan ook in het zien van verandering als een kans.
Het zijn niet de sterkste of slimste die overleven, maar diegene die zich het beste aanpassen aan een veranderende omgeving. - Darwin

Hoe kunnen ondernemingen deze tijd overleven?

Hoewel het coronavirus voor de meeste mensen niet dodelijk is, heeft het wel invloed op de overlevingskansen van heel wat ondernemingen. We zijn gewoontedieren, en dat drijft vaak ook wat we doen op professioneel vlak. Terwijl juist buiten de gebaande paden de meeste kansen zijn te vinden. Dat weet Spreker van het Jaar en vertrekkend directeur van DSM Feike Sijbesma als geen ander: de sleutel van succes ligt in verandering. Zo realiseerde DSM jaarlijks 20% van hun omzet met nieuwe producten.

Interview Feike Sijbesma over vertrek

Bij BNR Nieuwsradio gaf Feike Sijbesma een interview over zijn tijd bij DSM en zijn vertrek. Wat kunnen we leren van de topman die in dertig jaar vaker dan eens verandering moest doorvoeren? Luister het hele interview hier terug.

Boek Feike Sijbesma, Spreker van het Jaar 2020, voor jouw event!

Hoe gaan we ons aanpassen en voorbereiden op wat er komen gaat? Zijn organisaties flexibel genoeg om die veranderingen op tijd te kunnen doorvoeren? Leer meer van Feike Sijbesma. Neem voor boekingen contact op met info@assembleespeakers.com.

Recent posts

ASK HERE FOR A FIRM OFFER AND REQUEST AVAILABILITY

OR CALL US! +31 43 343 21 69

In the spotlight