4 Voordelen Van Online Events Hosten

man sitting facing monitor Photo by Simon Abrams on Unsplash
Dit keer is het noodgedwongen: de meeste events zijn afgelast, en een groot deel gaat digitaal door. Maar online events zijn niet alleen een slimme zet tijdens een crisis als deze. Naast de veiligheidsoverwegingen, kleven er nog meer voordelen aan. In deze blog leggen we je uit waarom je nu, maar ook later, online events zou moeten hosten.

1. Je bespaart op kosten

Toegegeven, wie een goed online event wil neerzetten, zal veel dezelfde kosten maken als voor offline event. Marketing, sprekers, en een goede technische infrastructuur om tickets te verkopen en webinars te hosten kosten ook in dit geval geld. Maar je bespaart ook op bepaalde kosten. Vanzelfsprekend hoef je niet voor zaken als de eventlocatie, hosts en catering te betalen. Waar je normaal misschien alleen budget zou hebben voor 200 gasten en je daarmee ook je winst beperkt, kun je met bijvoorbeeld online webinars meer mensen bereiken, zonder dat het je extra geld kost per persoon.

2. Meer, sneller en makkelijker connecties maken

Online events hoeven zich niet te beperken tot één land of locatie, dus ook mensen die verder weg wonen of een event normaal niet zouden kunnen bijwonen. Naast het feit dat meer mensen kunnen deelnemen, kun je het ook makkelijker maken voor deelnemers om te connecten. Met de juiste hashtags op social media bijvoorbeeld, of doordat men sprekers direct kan vinden op LinkedIn.

3. Eindeloze mogelijkheden

Met het juiste online platform en de laatste technieken kun je een online event gemakkelijk interactief maken. Je kunt er voor kiezen om een live event te organiseren, maar ook sessies bewaren, zodat deelnemers het op een ander moment kunnen terugkijken.

4. Meet resultaten en verzamel feedback - in real time!

Je kunt bezoekers na afloop van een offline event een mail sturen om feedback te vragen, maar vaak gebeurt het dat wanneer mensen de deur uitlopen, ze niet meer snel terugkijken. Met een online congres of webinar kun je tijdens of direct na afloop met slimme tools feedback verzamelen. Nu zitten ze toch achter de computer!

Ook maakt dit het makkelijker om resultaten te meten: welke webinars en sprekers worden beter bekeken, waar komen je bezoekers vandaan? Maak van de gelegenheid gebruik om al deze info te verzamelen en daar je komende events op aan te passen.

The Power to Inspire - offline en online

Ook wij kunnen niet wachten om onze topsprekers weer in levende lijven in actie te zien. Toch hebben ook online events een prominente plaats in de toekomst. En ze zijn minstens net zo effectief en inspirerend als in de offline wereld. Bekijk welke webinars we binnenkort organiseren en ervaar het zelf!


Recent posts

ASK HERE FOR A FIRM OFFER AND REQUEST AVAILABILITY

OR CALL US! +31 43 343 21 69

In the spotlight