Voorkom dat je wegzakt - LinkedIn tips van Harrie Lamers


De profielen van nieuwe relaties leveren regelmatig nuttige informatie op. Vaak blijkt dan ook dat er in het netwerk van jouw nieuwe relaties ook hele interessante gemeenschappelijke relaties zitten, of relaties die op hun beurt ook weer voor nieuwe leads kunnen zorgen. Het komt er eigenlijk op neer dat de netwerken van nieuwe relaties erg waardevol kunnen zijn. Daar kan je natuurlijk goed gebruik van maken. Je zet dan dus eigenlijk jouw LinkedIn als een zoekmachine in.

Eerste indruk

Vergeet alleen niet om goed te letten op de eerste indruk van de LinkedIn pagina van die nieuwe relatie. Ik zie bijvoorbeeld nog regelmatig eigenaars van bedrijven die hun bedrijfslogo als persoonlijke LinkedIn pagina inzetten. Daar heb je een bedrijfspagina voor. Ook zie ik regelmatig vakantiefoto’s op LinkedIn, of een pagina zonder profielfoto. Auw! Daar gaat dan je eerste indruk!

LinkedIn is niet zomaar een social media kanaal

Vaak hoor ik mensen zeggen ‘’LinkedIn is het zoveelste social media kanaal. Daar heb ik toch niets aan?” Nee! LinkedIn is een mooi netwerk waarbij wij, Nederlanders, nummer 1 in de wereld zijn! In totaal zijn er meer dan 8 miljoen Nederlanders met een LinkedIn profiel en een groot gedeelte daarvan gebruikt het dagelijks. Al is het alleen maar om even te kijken wie die nieuwe relatie eigenlijk is, of om te kijken wie die persoon is die net jouw profiel heeft bekeken. Stuur die personen daarna eens een positief persoonlijk berichtje… Daar heb je die AANDACHT weer, waar we allemaal zo van gecharmeerd zijn! Voordat je het weet heb je een betere, of weer een nieuwe relatie.

Nieuwe leads

Ik krijg 80% van mijn nieuwe leads via LinkedIn. Dat komt ook, omdat men weet dat men met bepaalde zoekvragen bij mij aan kan kloppen. Ook plaats ik regelmatig content die over mijn expertise gaat en help ik mensen met het maken van goede verbindingen.

Nu hoor ik jullie alweer denken, daar heb ik geen tijd voor. Je kunt dit ook uitbesteden, maar je kan natuurlijk ook om de paar dagen even 5 tot 10 minuten hieraan besteden. Kijk je heel even niet op Facebook of Twitter…

Harrie Lamers

Laat jou EN jouw bedrijf DUURZAAM GROEIEN ★ LinkedIn ambassadeur ★ Online LinkedIn Trainer en Spreker

Binnenkort gaan de inschrijvingen voor dit webinar open, dat zal plaatsvinden op 23 juli van 10:00 tot 10:45. Stay tuned en mis het niet!

Recent posts

ASK HERE FOR A FIRM OFFER AND REQUEST AVAILABILITY

OR CALL US! +31 43 343 21 69

In the spotlight